Több ingatlanprojekt készül el idén, mint a múlt évben

Az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK), a tagvállalatai adatainak összesítése után idén 152 millió eurónyi beruházásra és 71 ezer négyzetméternyi ingatlan felépítésére számít .

    Ez értékben 29, alapterületben pedig 41 százalékos bővülést jelent az előző évhez képest, de a valós fellendülésre még 2-3 évet várni kell – áll a közleményben.

A legnagyobb átadás idén a Futureal 24 ezer négyzetméteres, 60 millió eurós Vision Towers irodaháza. Második helyen áll az Eiffel Palace irodaház, amely 14 500 négyzetméter és 30 millió euróba került.

Az előkészítés alatt álló projektek közül a Kelenföldi pályaudvarnál, a Futureal fejlesztésében épülő Budapest One irodaház a legnagyobb: 70 ezer négyzetméteres lesz, 170 millió euróba kerül. Idén az építési engedély megszerzése a cél.
Ugyancsak idén indul el a József nádor téri, 525 férőhelyes mélygarázs építése is. Ezt az OTP Ingatlan fejleszti, a beruházás értéke pedig 15 millió euró.

Az IFK tagjai a következő fejlesztők: Ablon Ingatlanfejlesztő Kft., AIG Lincoln Gazdasági Fejlesztési Kft., Budapest Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt., Biggeorge’s-NV Zrt., Codic Hungary Kft., ECE Projektmanagement Kft., Futureal Development Zrt., Graphisoft Park SE, Horizon Development Kft., OTP Ingatlan Zrt., Prologis Hungary Management Kft., Skanska Magyarország Ingatlan Kft., Talentis Group, Trigránit Fejlesztési Zrt., Wing Ingatlanfejlesztő és Beruházó Zrt.