FleetCor üzemanyagkártya: tudnivalók

A FleetCor által kibocsátott üzemanyagkártyával most a korábbiaknál is nagyobb kedvezmények érhetőek el. Nemcsak olcsóbban tankolhat hazai és külföldi töltőállomásokon, de üzemanyagkártyájával fizetheti meg az utazásai során igénybe vett különféle útdíjakat is. Continue reading “FleetCor üzemanyagkártya: tudnivalók”

Miért lehet előnyös a havidíjas keresőoptimalizálás angol nyelven?

Az utóbbi időben eléggé elterjedt formája a keresőoptimalizálásnak a sikerdíjas keresőoptimalizálás angol nyelven. Ezzel ellentétben Nyugat-Európában vagy az USA-ban a havidíjas keresőoptimalizálás dívik. Mik az előnyök vagy hátrányok? Hol lehetnek csapdák cége számára? Continue reading “Miért lehet előnyös a havidíjas keresőoptimalizálás angol nyelven?”

Megalakult a Parfümkészítők Nemzetközi Társasága

A világ mintegy hatvan legjelentősebb “orra”, azaz parfümkészítője a nagyobb elismertség reményében megalapította a Parfümkészítők Nemzetközi Társaságát (SIPC) a franciaországi Versailles-ban – számolt be a Le Monde című napilap. Continue reading “Megalakult a Parfümkészítők Nemzetközi Társasága”

Megnyílt a Hulladék Akadémia

Hulladék Akadémia címmel környezetvédelmi kiállítás nyílt az Eötvös Lóránd Tudományegyetem (ELTE) Lágymányosi Campusán, amely interaktív formában mutatja be a hulladékgazdálkodást és a környezetszennyezést. Continue reading “Megnyílt a Hulladék Akadémia”

10 százalékkal nőtt az ingatlanvásárlást tervezők száma

Januárban csaknem 9000 ezer ingatlan cserélt gazdát az országban, ami egy százalékkal kevesebb a tavaly januárinál, a regisztrált vásárolni szándékozók száma azonban 10 százalékkal meghaladta az egy évvel ezelőttit – közölte a Duna House (DH) ingatlan franchise hálózat saját adatain alapuló becslését. Continue reading “10 százalékkal nőtt az ingatlanvásárlást tervezők száma”

Krakkó legfontosabb látnivalói

Krakkó több mint 500 éven keresztül volt főváros és királyi székhely, a közel 800ezer lakosú város ma is Lengyelország művészeti, kulturális és turisztikai központjának számít.

Krakkó történelmi városmagja szerepel az UNESCO világörökségi listáján is, 2000-ben elnyerte az Európa kulturális fővárosa címet, emellett a város közel 6000 műemléke, negyven múzeuma várja az idelátogatókat.

Continue reading “Krakkó legfontosabb látnivalói”

Sikeres pályázatok titka: körültekintően, körültekintően, körültekintően

GKM: Jellemezze pár szóval a céget, és a nyert pályázat kapcsán megvalósult beruházást!
Á. M: A cég a Csepeli Nemzetközi Szabadikötőben működik, fele részben a Mahart leányvállalataként, 50%-ban egy nagy német cég tulajdonaként. Társaságunk folyamatosan hajt végre kisebb-nagyobb fejlesztéseket. Erőnkhöz mérten próbáljuk megtalálni azokat a lehetőségeket, amelyekkel támogatásokhoz juthatunk.
Öt évvel ezelőtt a Ferroport Kft. már végigvitt egy önerős csarnokfejlesztési projektet. Ehhez is, a jelenlegihez hasonló GVOP-s támogatást kaptunk. Ez egy 600 milliós beruházást jelentett, ehhez kaptunk akkor kamattámogatást. Ez volt az első sikerünk, amit német tulajdonosunk is nagyon elismerésre méltónak tartott.
Jelen esetben, 2004- ben a logisztikai beruházásokhoz igényelhető, vissza nem térítendő támogatásban részesültünk. A 108 milliós beruházás keretében egy 16/27 tonnás Ganz portál daru teljes elektromos fejlesztését, újraszabályozását oldottuk meg. Ezek a régi daruk szerkezetükben jók, a váz, kissé megerősítve megfelelő, viszont a lelke, a vezérlés elavult. Ennek korszerűsítésével a daru működése sokkal szabályozottabbá válik, finomabb, így biztonságosabb is. Másrészt a daru energiafelhasználása is gazdaságosabb, ezáltal környezetbarátabb. Ezenkívül egy olyan távvezérlésű irányító rendszer építhető ki, amely ellenőrizhetővé, és nyomon követhetővé teszi a rendszert. A teherautóknak a daruval történő megpakolása gördülékenyen folyhat. Ezzel párhuzamosan elvégeztük a daruhoz kapcsolódó úthálózat fejlesztését is. A két háború közötti macskakő burkolatot cseréltük ki most modern burkolattal. Hasonló fejlesztésekre a GINOP pályázatok között kell keresnünk pályázatokat. Continue reading “Sikeres pályázatok titka: körültekintően, körültekintően, körültekintően”

A műfogsor megfelelő ápolása

Amennyiben elveszítjük fogainkat, nehézkessé válik a beszéd, az evés, de a megjelenésünkben is csorbát szenvedünk. Egy meghatározott mennyiségű fog elvesztése során előfordulhat annak a lehetősége, hogy kivehető műfogsort kell készítettni. Azonban a műfogsor megszokása, viselése nagy kihívás, hiszen számos új feladattal jár együtt. További hasznos cikkeket talál a FogAbc és az Ectoderma weboldalokon. Continue reading “A műfogsor megfelelő ápolása”