Szardínia nyaralás

Olaszország számtalan üdülési helyei közül az egyik legszebb ez a harsányan zöld növényzettel borított, lankás vidéken Costa Rei városban fekvő Appartements Le Ginestre apartman ház.

Az apartmanok berendezésekor a tulajdonosok a célszerűséget helyezték előtérbe. Minden apartmanhoz fürdőszoba, igényesen felszerelt konyhasarok étkezősarokkal, televízió mely bérelhető és tenger felé néző csodálatos kilátást biztosító teraszok tartoznak. A környék csodálatos látnivalóinak felfedezésére vitorlás bérlés ajánlott. (tovább…)

Megalakult a Parfümkészítők Nemzetközi Társasága

A világ mintegy hatvan legjelentősebb “orra”, azaz parfümkészítője a nagyobb elismertség reményében megalapította a Parfümkészítők Nemzetközi Társaságát (SIPC) a franciaországi Versailles-ban – számolt be a Le Monde című napilap. (tovább…)

Krakkó legfontosabb látnivalói

Krakkó több mint 500 éven keresztül volt főváros és királyi székhely, a közel 800ezer lakosú város ma is Lengyelország művészeti, kulturális és turisztikai központjának számít.

Krakkó történelmi városmagja szerepel az UNESCO világörökségi listáján is, 2000-ben elnyerte az Európa kulturális fővárosa címet, emellett a város közel 6000 műemléke, negyven múzeuma várja az idelátogatókat.

(tovább…)